Днес православната църква чества денят на Св. Йоан Рилски -небесният покровител

...
Днес православната църква чества денят на Св. Йоан Рилски -небесният покровител
Коментари Харесай

Атанасова: Стига експерименти, да изправим заедно държавата на крака

Днес православната черква празнува денят на Св. Йоан Рилски -небесният покровител на България. В своето завещание той споделя –бъдете единни, имайте мир. Единството и мирът ще са в основата на политиката на ГЕРБ в този парламент. Ще се стреми към единодушие, а в страната – мир. Това съобщи шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова при откриването на 48-то Народно събрание.

България е в толкоз сериозна обстановка, че не можем повече да си позволим разногласия, хлапашки борби на превъзходство, клюки към съперниците или популизъм, тласкащ страната към банкрута, а обществото към безредица.

Сега има ред рецесии – политическа неустойчивост от ден на ден има хронична неустойчивост към институциите, на фона на война в непосредствена близост, очертаваща се криза и инфлация, българите ясно споделиха – не желаят да видят противоборство, а единение сред политическите сили.

Гражданите са наясно с голямата обществена цена, която всички ще платят, в случай че продължи политическото опълчване. Те не желаят да я заплащат и са прави. Това е знакът, който дадоха на изборите, при рекордно ниска изборна интензивност – те принудиха всички ни да работим дружно и нито една мощ да не е в положение да сформира сама държавно управление.

Отделните сили са били на противоположни полюси и позиции – времето за опълчване изтече, това ни го споделят жителите -  работодатели.  В спокойни времена всеки може да упорства за своята истина, съобщи Атанасова.

Истината е една – след три служебни кабинета и едно на четворна коалиция страната ни не е в положение да си заплаща сметките, предприятията са пред фалит, хиляди домакинства са изправени пред обедняване.

Единственото е да мислим по какъв начин да надигнем страната на крайници, прикани шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

" За да бъде решена тази комплицирана задача, са нужни водачество и политическа храброст. Това значи да си в положение да търсиш точки на единодушие с тези, против които са дали своят вот личните ти гласоподавателите. Вече близо 2 години българският парламент не е в положение да излъчи устойчиво държавно управление. Все по-тежко стои въпросът има ли смисъл от парламент и парламентарна република ", сподели още Атанасова.

По думите й политическа храброст значи да се разделим с опорните точки, дребнотемието и злободневните кавги.

Според нея този метод към само е единственият късмет на 48-ото Народно заседание да не се провали.

  " Ако и този път някоя от политическите сили не може да надмогне себе си, тогава ще вървим с все по-бързи крачки към разпад на политическата система. В борбата с парламентаризма спечелили няма да има ", добави тя.

  " България през днешния ден има потребност от антикризисно проевропейско ръководство ", увери ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Опитите ГЕРБ да бъде показан като универсално зло са били предизборна пушилка и са обречени на крах. Обвиненията към ГЕРБ до едно са несправедливи и тук още веднъж се замерваме с обвинявания, в случай че не осъзнаем, че само дружно можем да се борим с корупцията и да проведем желаната правосъдна промяна.

Уважаваме гласоподавателите на всички политически партии и държим да почитате нашите. Стотици  хиляди са дали своят вот за ГЕРБ и желаеме да получат нужното почитание, настоя Атанасова.

От нас зависи дали пътят ще е по-дълъг или по-кратък - в случай че е дълъг, ще минаваме през бодлив път, само че ще излезем дружно и по-силни като общество. А в случай че е къс, още веднъж ще поканим жителите да кажат мнението си за политическите сили, съобщи Атанасова. 

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР